Erik Nobel koninklijk onderscheiden

De raadsfractie van PvdA-GroenLinks heeft sinds vrijdag 26 april 2019 een koninklijk onderscheiden plaatsvervangend raadslid in haar midden: Erik Nobel. In de protestantse kerk van Terwolde speldde burgemeester Penninx hem de versierselen op behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Tot de laatste gemeenteraadsverkiezingen was Erik bijna 12 jaar raadslid waarvan de laatste twee perioden fractievoorzitter. Normaal gesproken zou dat voldoende zijn geweest om deze koninklijke onderscheiding te krijgen ware het niet dat hij wegens ziekte bijna een jaar het raadslidmaatschap moest neerleggen.

Volgens de burgemeester is bij Erik Nobel echter “niets normaal”. Naast het raadslidmaatschap heeft en had hij zich namelijk op zo veel manieren verdienstelijke gemaakt voor de gemeenschap dat de onderscheiding volkomen verdiend is. Beroepsmatig doet hij dat als medewerker individuele dienstverlening bij CNV Vakmensen en in zijn vrije tijd was en is hij betrokken bij vele vrijwilligersactiviteiten voor de Protestantse Gemeente Terwolde-de Vecht. Zo is hij bijvoorbeeld ruim 21 jaar medewerker bij de rommelmarkt. Tijdens deze jaren is hij een aantal jaar veilingmeester geweest. Ook is hij 10 jaar voorzitter geweest van de werkgroep “Vrienden van Loamnes”. Deze werkgroep heeft als doel geld in te zamelen om zodoende de gemeenschap van de gemeente Loamnes in Roemenië op sociaal, cultureel en humanitair terrein te ondersteunen. Daarnaast is hij 4 jaar bestuurslid geweest van het kinderkoor ‘Eigenwijs’ en is hij al 11 jaar organisator, tekstschrijver en regisseur van het kinderkerstfeest. Sinds 2016 is hij diaken.

Tevens was hij 3 jaar lid van de medezeggenschapsraad van de openbare basisschool ‘de Bongerd’ te Terwolde. Sinds de laatste verkiezingen is Erik actief als plaatsvervangend raadslid en met zijn grote dossierkennis voor de fractie een belangrijke bron van informatie.